SSK gün sorgulama işlemi, tüm vatandaşlarımız tarafından en çok yapılan online E-Devlet işlemlerinden bir tanesidir. Bu sorgulama araçları sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na dair tüm bireysel hizmet bilgilerinize ulaşabilirsiniz. SSK’lı olarak hizmet verdiğiniz prim ve gün sayılarına kolayca ulaşabilmek için yapmanız gereken, E-Devlet üzerinden SGK Hizmet Dökümü belgesini sorgulamaktır. Bu belge sayesinde Sosyal Sigortalar Kurumuna dair tüm hizmet geçmişinizi görebilirsiniz. Sigorta giriş tarihi, işe giriş ve işten çıkış tarihleri, ödenen primler, gün sayısı vb.
Ssk Sorgulama için E-Devlet’e Nasıl Girilir?
E-Devlet’e giriş yapabilmek için öncelikle PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında şifre almanız gerekmekte. Ancak şifre almadan da farklı giriş yöntemleri ile E-Devlet’e bağlanmak mümkün. Mobil İmza, e-İmza, T.C. Kimlik Kartı ve İnternet Bankacılığı sayesinde sisteme kolayca giriş yapabilirsiniz.
E-Devlet’ten SSK Gün Sorgulama Nasıl Yapılır?
E-Devlet’e giriş yaptıktan sonra Kurumlar menüsüne giriş yapınız. Karşınıza kamuya ait tüm kurumlar alfabetik olarak listelenecektir. Bununla birlikte sağ üst köşede bulunana arama kısmına da “Sosyal Güvenlik Kurumu” yazıp kolay bir şekilde SGK sayfasına giriş yapabilirsiniz. Nihayetinde “Sosyal Güvenlik Kurumu” sayfasına giriş yapın. Açılan sayfa içerisinde ait olduğunuz sigorta türüne tıklayın. (SSK için 4A, Bağ-kur için 4B, Emekli Sandığı için 4C) Sonrasında “Hizmet Dökümü” sekmesine tıklayın ve belgeyi görüntüleyin. Buradan kalan tüm gün ve prim durumlarınızın bilgisine ulaşabilirsiniz.
Hizmet Dökümü Belgesi Nedir?
SGK’ya bağlı bireylerin tüm sigorta bilgilerini içeren belgeye “Sosyal Sigortalar Kurumu Hizmet Dökümü Belgesi” denir. Bağlı olduğunuz sigorta türüne göre hizmet dökümünü 3’e ayrılır. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı olmak üzere 3 farklı hizmet dökümü belgesi bulunmaktadır. Eğer bu belge türlerinden en az ikisinde hizmet verdiyseniz, tüm bilgileriniz ayrı olarak belgelenecektir. Örnek olarak devamlı olarak “SSK”lısınız ancak 2005-2006 tarihleri arasında 1 yıllık bir Bağ-Kur ödemeniz bulunuyorsa, bu hizmetiniz ayrı olarak 4B’de listelenecektir.
Sosyal Sigortalar Kurumu Hizmet Belgesi tamamen resmi bir “belge” niteliği taşımaktadır ve bankalar, mahkemeler, konsolosluklar, iş verenler vb. kurumlar tarafından talep edilebilirler.